"Pergelt" csirkezúza házi tarhonyával
sponsored links
Amolyan békebeli, kockás terítõs, jó polgári vendéglõkbe való fogásra támadt gusztusom. Nagyon szeretem ezeket a hagyományos, kissé rusztikus fogásokat, melyeket fogyasztva olyan "krúdys", olyan "szindbádos" érzés tölti el az embert!
Ezért talán megbocsájtjátok nekem, ha a pörkölt változatát is régiesen írtam a címben (a lá Czifray). Akár így, akár úgy, szerintem ez egy nagyszerû fogás, amit lassanként kezdünk elfelejteni. Ha az éttermek, vendéglõk kínálatából indulok ki, akkor biztosan!
Jó kilónyi csirkezúzát alaposan megmosunk, majd csíkokra vágjuk. A pörköltalapot hagyományos módon elkészítjük, ha egyszer visszasült zsírjára, beletesszük az összevágott zúzát. Szokásos fûszerekkel - só, bors, kömény - ízesítjük, teszünk bele egy kisebb paprikát és egy közepes paradicsomot. Mikor kész a pörkölt egy kevés majoránnával ízesítjük még.
Mialatt készül a pörkölt, elkészítjük a házi tarhonyát. Fél kiló liszthez 2 tojást, sót és annyi ...